Szynka Alpejska 400g
Opis
Szynka dojrzewająca!
Szynka alpejska jest naszym wyjątkowym produktem będącym efektem procesów wędzenia i dojrzewania, którym poddane jest najwyższej jakości mięso wieprzowe. Na 100g produktu zostaje użyte aż 121 gramów mięsa wieprzowego. Prosty skład oraz sprawdzona przez lata receptura sprawiają, że cieszy się olbrzymią popularnością wśród naszych klientów. Doskonale pasuje do różnych rodzajów sera czy sałat.
Zamówienie staramy się wysyłać jak najszybciej, najczęściej na drugi dzień roboczy. Warto jednak pamiętać, że jeżeli w zamówieniu znajduje się drób, realizacja nastąpi w najbliższą środę lub czwartek.
SKŁAD: Wędzonka wieprzowa, wędzona, dojrzewająca.Składniki: mięso wieprzowe (element szynki wieprzowej - zrazowa dolna), sól, dekstroza, przyprawy, stabilizator: izoaskorbinian sodu; startowe kultury bakterii. Substancja konserwująca azotyn sodu. 100 g gotowego wyrobu wyprodukowano ze 121 g mięsa wieprzowego.Temperatura przechowywania: od 0°C do +4°C.Wartość odżywcza w przeliczeniu na 100 g produktu (wartości średnie). Wartość energetyczna 777 kJ/186 kcal; tłuszcz 9,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,1 g, węglowodany 1,2 g tym cukry 1g, białko 23 g, sól 5,8 g.